top of page

על המשתתפים

ד"ר מיכל בן-חורין מרצה במחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן. מחקריה מתמקדים בקריאות משוות של ספרות גרמנית החל מן הרומנטיקה וספרות יהודית מודרנית בהקשרים של תיאוריה אסתטית ופואטיקת זיכרון. ספרה  Musical Biographies: The Music of Memory in Post-1945 German Literature, שראה אור בהוצאת דה-גרויטר, בוחן את הדילמות הנחשפות בהתמודדותם של סופרים מן המרחב הדובר גרמנית עם הקטסטרופה של המלחמה והטראומה שהותיר השלטון הנאצי. בין פרסומיה מאמרים על מאן, אדורנו, בנימין, בכמן, ברנהרד, וזבאלד, וכן קנז, הנדל, אלמוג ועוד.

ד"ר יואל גרינברג מרצה במחלקה למוזיקה באוניברסיטת בר-אילן, וויולן ברביעיית כרמל, שאיתה הוא מנחה את הסדרה "מעבר לקשת". הוא מחזיק בתואר ראשון במתמטיקה ומחשבים, ותואר שני ודוקטורט במוזיקולוגיה מהאוניברסיטה העברית, שם עבד בהנחיית פרופ' נפתלי ווגנר. מחקריו עוסקים בהתהוות צורת סונטה במאה ה-18 כתהליך של ארגון עצמי, באינטראקציה שבין מוזיקה לאמנויות אחרות בראשית המאה ה-20, וכן בזיהוי סגנון באמצעות מחשב. מאמרים מפרי עטו הופיעו בכתבי עת מובילים כגון Journal of Musicology,      Music and Letters, Journal of Music Theory, Proceedings of the Association for the Advancement of Artificial Intelligence  ומנ-עד.

ד"ר אפרת הברון היא ביבליותרפיסטית ופסיכותרפיסטית, מטפלת ומדריכה. מרצה במסלול לתואר שני בטיפול ביבליותרפי, המכללה האקדמית להוראה דוד ילין; מדריכה ב"מרכז ויניקוט" בתכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית למטפלים באמנויות ובהבעה; וממקימות פרוייקט "יוגה-שיחה" - קבוצות תמיכה לנשים נפגעות תקיפה מינית בילדות. 

ד"ר דיויד כרמל הוא ראש המעבדה לגירוי מוחי במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת אדינבורו. לאחר סיום הדוקטורט ב-UCL ב-2007 ועד שעבר לאדינבורו ב-2012 היה עמית מחקר במרכז למדעי המוח באוניברסיטת ניו-יורק. מחקריו מתמקדים בבסיס המוחי לתודעה: בירור הפעילות המוחית המובילה לחוויות תחושתיות מודעות, הגדרת ההבדל בין פעילות זו לפעילות המאפשרת עיבוד מידע חושי ללא מודעות, ובחינת האינטראקציות בין תודעה לבין תהליכים כגון קשב ורגש.

פרופ' יהודית פריגשי היא מוסיקולוגית, אתנומוסיקולוגית, מורה ומשוררת. 

ד"ר ענת קופלוביץ'-ברייר מרצה במחלקה לספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן, בה סיימה את לימודיה בכל שלושת התארים. את עבודת הדוקטורט כתבה בהנחייתה של פרופ' רות רייכלברג ז"ל על הנושא "קסמי אישה ב- La Morte Darthur – שני מודלים של נשים ביצירתו  של סֵיר תומס מלורי". היא פרסמה מספר מאמרים בנושא ספרות ימי-הביניים, אולם לאחרונה חזרה לאהבה האמיתית שלה, השירה, ופרסמה מאמרים בתחום זה. היא עוסקת בשירה הגרמנית והגרמנית-יהודית של ראשית המאה ה-20 וכן בספרות נשים יהודים-אמריקאית. היא מתמקדת בעיקר בתימות ודמויות מן התנ"ך בגלגוליהן בשירה המודרנית והעכשווית. בנוסף מטפלת ענת בקשר שבין הספרות העברית החדשה לספרות המערבית. תחום עיסוק אחר בו היא מתמחה הוא הסיפורת הבלשית על גלגוליה מראשיתה עד ימינו. 

ד"ר לירן רזינסקי הוא מרצה בכיר בתכנית ללימודי פרשנות ותרבות באונ׳ בר אילן. תחומי ההתמחות שלו הם פסיכואנליזה, ספרות צרפתית וכללית (מאה 20), ומחשבה צרפתית. ספרו Freud, Psychoanalysis and Death, ביקורת על עמדתה של הפסיכואנליזה בייחס למוות, ראה אור בשנת 2013 בהוצאת Cambridge University Press. הוא פרסם מאמרים שונים על פרויד ופסיכואנליזה, על ג׳ונתן ליטל, ז׳ורז׳ סמפרון, גי דה מופסאן, ז׳ורז׳ בטאי, אלבר כהן ואליאס ח׳ורי, ועל נושאים כמו אוטוביוגרפיה, ספרות שואה, מדעי הרוח ועוד. לאחרונה ערך גליון מיוחד של כתב העת Yale French Studies המוקדש לכתיבתו של ז׳ורז׳ סמפרון. פרוייקט המחקר הנוכחי שלו נקרא ״פנטזיות של ייצוג עצמי: מאוטוביוגרפיה קלאסית לעידן הדיגיטלי״.

ניר רצ'קובסקי הוא סופר, מתרגם ועורך. פרסם את הרומן "בת, אהובה" ותרגומים רבים מן הספרות הצרפתית הקלאסית והעכשווית. מרצה בתכנית לתואר שני בלימודי תרבות באוניברסיטת חיפה. 

שלומית שטיינברג היא אוצרת בכירה לאמנות אירופה במוזיאון ישראל. עד 2013 לימדה אסתטיקה ומוזיאולוגיה בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית ומוקדם יותר לימדה גם באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל". בעשור האחרון עוסקת שלומית במחקר וכתיבה על הביזה הנאצית של יצירות אמנות ועל תהליכי המחקר, האיתור וההשבה שלהם כיום לבעליהם החוקיים.

פרופ' מלאת שמיר היא פרופסור ללימודים אמריקניים באוניברסיטת תל אביב.  מחקריה עוסקים בספרות אמריקנית של המאה התשע-עשרה הארוכה בהקשרה התרבותי וההיסטורי.  ביצירתו של א"א פו עסקה בספרה Inexpressible Privacy שראה אור ב-2006 בהוצאת אוניברסיטת פן. בימים אלה היא בודקת כיצד עבודתו של פו כעורך תרמה לשיח האמריקני על ארץ הקודש בדור לפני מלחמת האזרחים. 

ד"ר יעל שפירא מרצה במחלקה לבלשנות וספרות אנגלית באוניברסיטת בר-אילן. מחקרה מתמקד בצמיחת הרומן באנגליה במאה ה-18 ובעיקר בספרות האימה של התקופה. יחד עם ד"ר עמרי הרצוג וד"ר תמר הס ערכה את אסופת המאמרים קנוני ופופולרי: דיאלוגים ספרותיים (רסלינג, 2007). ספרה הראשון, Inventing the Gothic Corpse: The Thrill of Human Remains in the Eighteenth-Century Novel, צפוי לצאת לאור במהלך 2018 בהוצאת Palgrave. 

bottom of page